H.H.D. Bras Dessus

Het Haagsch Heeren Dispuut Bras Dessus staat voor verbondenheid

Heeren die stuk voor stuk hetzelfde doel nastreven: het goede leven. Het echte leven. Het studentenleven. Levenslust, studentikoosheid, brallen en bier drinken is ons niet vreemd. De naam Bras Dessus doet menig vrouwenhart in en om Den Haag sneller slaan. De kleuren blauw en wit, jasje dasje, de blauw witte trui en broederschap zijn de kenmerken die ons typeren en die ons hoog in het vaandel staan.

Heeren zijn wij met trots!

De afgelopen jaren heeft het Haagsch Heeren Dispuut Bras Dessus zijn ontastbare positie verder verstevigd. Het mooiste dispuut van Den Haag levert jaar na jaar nieuwe bestuursleden en commissieleden voor onze mooie vereniging, de H.S.C. INTAC van Zwijndregt. Ambitieuze Heeren, die stuk voor stuk hun lijfspreuk eer aan doen: Succes… is een keuze. Binnen de vereniging, in het studentenleven en uiteraard in de toekomst.

De festiviteiten die het Haagsch Heeren Dispuut Bras Dessus organiseert zijn fameus niet alleen binnen maar ook ver buiten Den Haag. De Biercantus en de American pool party in de openmaand van INTAC, het Villa Festival op ons dispuutshuis, verscheidene Gala Diners en de PING party zijn zowaar een heus fenomeen geworden.

Als enige in Den Haag is het Haagsch Heeren Dispuut Bras Dessus in het bezit van een volwaardige dispuutsvilla, Villa Slachthuis. Deze Villa dient niet alleen als thuisbasis voor de Jonge Honden en Oude Lullen van het dispuut. Ook wordt Villa Slachthuis benut voor feesten en partijen, waarbij niet wordt gekeken naar een biertje meer of minder.

Deel uitmaken van dit mooie dispuut gaat niet zonder slag of stoot. Alleen Heeren die het waard zijn komen in aanmerking om de blauw witte trui en das te mogen dragen en zichzelf een Heer te noemen. En niet zonder reden, want een Heer van het Haagsch Heeren Dispuut Bras Dessus ben je voor het leven!

Après Nous le Déluge

BD logo
BD 3
bd 4
bd 8