INTAC_Wapen_ZW

Vereniging met een rijke historie

De grootste en leukste studentenvereniging van Den Haag!

De vereniging H.S.C. INTAC van Zwijndregt, gelegen aan de Zieken, ligt in de snelst groeiende studentenwijk van Den Haag. Dit is dichtbij station Hollands Spoor, de Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland, de Leidse Universiteit en het centrum. Het is dan ook niet gek dat wij momenteel de grootste studentenvereniging zijn in Den Haag met het 50ste dies zojuist achter de rug en zo´n 200 actieve leden.

Het huidige H.S.C. INTAC van Zwijndregt is in 1969 opgericht door HEAO-studenten, vergelijkbaar met de HBO-student van nu, die meer wilden dan studeren alleen. Zij zochten meerwaarde in hun studentenleven in de vorm van een studentenvereniging. Toentertijd was er maar één studentenvereniging in Den Haag en deze richtte zich op de (Leidse) universiteit. Dit was aanleiding genoeg om zelf een vereniging op te richten.

Op 12 november 1969 werd de basis gelegd voor de grootste vereniging die onze hofstad rijk is, de oprichting van HESV INTAC. Jaren later, op 15 april 1988, volgde de oprichting van HES J. Van Zwijndregt. Deze twee verenigingen fuseerden vier jaar later, bekrachtigd door de notaris op 2 oktober 1992, en zo werd H.S.C. INTAC van Zwijndregt geboren! De naam die onze vereniging draagt is een samenvoeging van de twee gefuseerde verenigingen, afgekort INTAC, wat staat voor INTer-Actie. Een plek waar iedereen samenkomt en geniet van het studentenleven, onder het genot van het nodige bier. Dit vroeg om een mooie plek waar iedereen samen kon komen. Op 12 juni 1998 was het zover en kocht Stichting Beheer INTAC het pand op Huijgenspark 60-61. H.S.C. INTAC van Zwijndregt is de eerste studentenvereniging in Den Haag die in het bezit komt van haar eigen sociëteit, een mijlpaal voor de vereniging!