H.G.D. Môgøh

Anno 1991 begon de hele poppenkast, het H.G.D. Môgøh werd opgericht. Tot op heden het oudste actieve en enige gemengde dispuut dat H.S.C. INTAC van Zwijndregt rijk is.

Al 25 jaar zorgen wij voor leven in de brouwerij, dit in zowel in het dispuutshuis als de sociëteit. Wij stammen nog uit de tijd dat mannen van staal waren en vrouwen gewoon bier dronken. Hedendaags zijn wij daar nog steeds niet vies van, daar zorgt de feestdrang van de vrouwen en de nuchtere dranklust van de mannen wel voor.

Lekker gek, lekker jezelf, lekker Môgøh!

Huize Hoereloeren, tegenwoordig ook wel de Wetering, ligt gelegen tussen links de vrouwen van lichte zeden en rechts INTAC. Hierdoor kunnen wij kruipend naar huis. Dit doen wij natuurlijk in onze mooie herkenbare rood-wit gekleurde truien. Wanneer je zo dichtbij woont valt er altijd wat te beleven en alles is mogelijk. Ondertussen heeft (bijna) het gehele dispuut wel gewoond in het iconische pand.

Avontuurlijkheid, creativiteit en nuttigen van bier omvatten onze studententijd. Themafeesten, gruwelijke moorddiners en 24 uur durende borrels, weekendjes weg… en alles dat een studentenleven een geslaagd studentenleven maakt! Humor en improvisatievermogen zorgen voor een hechte eenheid tussen de mannen en vrouwen van het dispuut.

Ein, zwei, drei saufen!

WhatsApp Image 2022-05-02 at 3.44.37 PM
Mogeh 2
WhatsApp Image 2021-10-25 at 6.08.41 PM (1)
WhatsApp Image 2021-10-25 at 6.37.31 PM (2)