Studenten Survivalgids

Gemakkelijk een kamer vinden in Den Haag

Gemakkelijk een kamer vinden in Den Haag

Ben je helemaal klaar met het gezeur van je ouders en vind je het tijd om op kamers te gaan? Leuk! Op kamers gaan is voor iedere student een speciaal moment, want je zal voor de eerste keer echt op je eigen pootjes gaan staan. Nu nog een kamer vinden.. Helaas niet altijd de makkelijkste klus. Je hebt vast wel eens horrorverhalen gehoord van studenten die meerdere keren moesten hospiteren voordat zij een kamer wisten te bemachtigen. Hieronder vind je onze tips die je kunnen helpen om snel de perfecte kamer in Den Haag te vinden.

Tip 1: Word lid van INTAC

Misschien een beetje flauw om direct INTAC te promoten, maar lid worden van INTAC is wel een van de beste manieren om zo snel mogelijk een kamer te vinden. Als lid van INTAC leer je veel nieuwe vrienden kennen. Veel leden van INTAC wonen samen in een (dispuuts)huis. Wanneer hier een plekje beschikbaar komt hebben leden van INTAC snel een streepje voor. Zo kan je ook nog eens met je nieuwe vrienden samenwonen!

Tip 2: Bezoek websites zoals Kamernet.nl en Room.nl

Kamernet.nl en Room.nl zijn top websites waar meer dan honderden kamers op staan. Hier komen vaak leuke kamers en huizen voorbij. Wij raden aan om een premium account aan te maken bij een van deze websites, zodat je op meerdere kamers tegelijk kan reageren.

Tip 3: Treed toe tot de juiste Facebook groepen voor kamerzoekers.

Een voorbeeld van zo’n Facebook groep is de groep Kamers, studio's, en appartementen in Den Haag. Hier komen leuke kamers in huizen voorbij waarvoor je meestal niet hoeft te hospiteren. Als je snel op de plaatsing van een huis reageert hoef je dan niet uitgekozen te worden door medebewoners. Ook is het aanbod redelijk breed in deze Facebook groep, en komt er om de zoveel dagen een nieuwe kamer bij.

Tip 4: Maak gebruik van je netwerk.

Laat aan vrienden en familie weten dat je aan het zoeken bent naar een kamer in Den Haag. Zij zullen hun oren en ogen voor je open houden. Via-via is het vaak snel mogelijk om een mooie kamer te scoren.

Tip 5: Plaats op Social Media een oproep dat je op zoek bent naar een kamer in Den Haag.

Dit levert altijd mensen op die je willen helpen en zo maak je ook gelijk contact met mensen uit Den Haag.

Tip 6: Zoek een anti-kraak woning.

Misschien niet de meeste populaire optie, maar zeker een goede optie als je op zoek bent naar een goedkope woning/ kamer met redelijk wat luxe. Wil je als een prins lezen, maar niet veel geld uitgeven? Ga dan op zoek naar anti-kraak panden.

Tip 7: Spreid je kansen.

Ga naar zoveel mogelijk hospiteeravonden. Dit zorgt er ten eerste voor dat je meer kans hebt om een kamer te vinden, maar hierdoor leg je ook gelijk nieuwe contacten in Den Haag.