Studenten Survivalgids

Combineer je studie met sporten in Den Haag

Combineer je studie met sporten in Den Haag

Het studentenleven. Je hoort het overal om je heen; ‘de mooiste tijd van je leven’. Feesten, vrienden maken, en vooral heel veel gezelligheid (lees; bier drinken). De extra kilootjes die hierbij komen kijken zullen je een worst wezen. Voor het eerste jaar dan... Daarna schrijf je je halsoverkop in bij een sportschool waar je slechts een keer per half jaar naar toe gaat. Of ga je eens hardlopen met een vriend die wel is blijven sporten, waarna je direct merkt dat je conditioneel achter bent gaan lopen, en er snel mee stopt. Natuurlijk heeft het studentenleven zonder sporten zijn charmes. Voor wie toch fit wil blijven, en op zoek is naar gezelligheid en nieuwe vrienden, is sporten een goede optie. Hier vertellen we je meer over de beste sportmogelijkheden voor studenten binnen Den Haag. Soms is het even zoeken, maar de gezonde combi bewegen, gezelligheid, en drankjes, is ook in Den Haag zeker te vinden.

Sporten voor studenten in Den Haag

Lacrosse

Een sport die veel door studenten wordt beoefend is Lacrosse. Lacrosse is een mix van basketbal, American Football, en hockey. Je draagt, net als bij American Football, bescherming, en het kan er dan ook hard aan toe gaan. Vooral in Amerika wordt Lacrosse veel op universiteiten gespeeld. In Nederland maakt de sport ook een flinke opleving. In Den Haag kan je zonder Lacrosse-ervaring langsgaan bij Den Haag Lacrosse om de sport een keer te proberen.

Hockey

De lijst met sporten die door veel studenten wordt beoefend is niet compleet zonder hockey te benoemen. Over de populariteit van hockeyfeesten hoeven we het nauwelijks te hebben. Iedereen die vroeger naar A-B feesten ging zal beamen dat hockeyers goed weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Daarom doet hockeyen het bij studenten ook erg goed. Na een training of wedstrijd staat het bier vaak koud, blijf je uren op de club hangen, raak je je scheenbeschermers kwijt, en doe je dit alles de week erna opnieuw. Studenten kunnen bijvoorbeeld bij de KZ Studs terecht als ze in Den Haag willen hockeyen, of bij HC Groen Geel.

Roeien

Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal teamsporten die veel studenten beoefenen. Een klassiek voorbeeld is roeien. Door heel Nederland vind je tientallen studentenroeiverenigingen. Roeien is een sport die je op latere leeftijd vaak gemakkelijk op kan pakken. Sommige studenten focussen zich bij een roeivereniging dan ook vooral op het beter worden in roeien. Vele anderen zien in een studentenroeivereniging vooral een mooie plek om sporten te combineren met feestjes en gezelligheid. In Den Haag kan je bijvoorbeeld bij Palargos terecht als je roeien als student ziet zitten. Er zijn natuurlijk veel meer sporten die op deze lijst passen. Sportverenigingen zoeken vaak nieuwe leden, dus als student kan je veelal gewoon eens langskomen om een nieuwe sport uit te proberen. Veel verenigingen hanteren zelfs een korting als je kan aantonen dat je een student bent.

Rugby

The Hague Hornets. Hebben sinds 2018 een eigen studentenrugbyteam

Tennis

H.L.T.C. Leimonias Bieden de mogelijkheid om competitie te spelen met een studententeam

Ultimate Frisbee

Ultimus Prime (UP). Is je studententijd wel echt compleet als je niet op frisbee hebt gezeten?

Intac en Sporten

Ook bij Intac zien we dat veel van onze leden het leuk vinden om te sporten tijdens hun studententijd. Via onze vereniging leer je veel studenten kennen die verschillende sporten beoefenen, en op die manier kom je via-via gemakkelijk binnen bij een nieuwe sportvereniging. Ook organiseert Intac eens per maand een sportief evenement voor haar leden. Wil je meer weten over de evenementen die wij organiseren? Of lijkt het je simpelweg leuk om eens langs te komen op onze sociëteit? Je bent in de open maand, tussen 31 augustus en 30 september, van harte welkom bij ons. Bekijk hier het overzicht van alle evenementen in de open maand, of vraag een buddy aan die direct jouw vragen kan beantwoorden.

LustrumXStrandBanner